4Daagse van Nijmegen 2017

 
 

101ste Vierdaagse van 18-21 juli 2017

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

 

Wandelen rondom Nijmegen

De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk.

Tijdens de Vierdaagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband. Deelnemers die 50 km lopen, volgen de rode pijlen, 40 km-lopers volgen de gele pijlen, de 40 km-route voor de militairen die starten vanaf Heumensoord is aangegeven met groen en de route voor de 30 km is herkenbaar met blauwe pijlen.

Iedere wandeldag heeft een eigen routekaart. Bekijk hier de routekaarten van 2017: dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4. Wilt u - ter voorbereiding - de Vierdaagse al een keer lopen voordat we van start gaan op de derde dinsdag van juli? Het parcours van de Vierdaagse 2017 vindt u in het volgende document en is beschreven per dag en per afstand, van de start tot het eindpunt: Stratenplan 2017.

De start- en finishlocatie voor burgers is de Wedren. 

Wist u dat onze Deejay Rob de Wit ook mee loopt? Rob is te herkennen aan het Radio Ronalisa poloshirt met de opdruk aan de voorkant. Weet jij hem te vinden dan stuur je foto naar info@radioronalisa.nl  Wie weet ben jij de winnaar en krijg het originele Radio Ronalisa poloshirt in jou maat toegestuurd. (Familieleden zijn uitgesloten van deelname.)

                  

Wij wensen Rob heel veel wandelplezier en hopen dat hij op vrijdag 21 juli Via Gladiola

binnen mag en kan lopen.  Rob héél veel sukses deze 4Daagse van 2017

Radio Ronalisa feliciteerd onze dj. Rob de Wit en zijn wandel-

maatje Patrick Balfoort met het behalen van hun 4Daagse kruisje.

Natuurlijk ook alle deelnemers van deze 101e vierdaagse

 

4Daagse groet van de thuisblijvers

leuk om te doen

Datum: 19-07-2017 | Door: Johan


Hallo team Ronalisa,

Wat leuk zoals jullie dit doen. Al het nieuws is goed en up to date. Ook de website zelf ziet er klasse uit. Hier is aandacht aan besteed, gewoon in 1 woord goed.

veel plezier

Datum: 19-07-2017 | Door: Kees

voor alle wandelaars ook veel plezier gewenst op de 2e maar zware dag die komen gaat. zorg ervoor dat je op tijd binnen bent want het weer voorspeld niet veel goeds.

4 daagse 2017

Datum: 11-07-2017 | Door: rob de wit

Teamleden hartelijk dank voor jullie steun, vindt ik fijn.
En nu moeten ze me zoeken he en vindt je me maak een foto hoppa!!!!!

Re:4 daagse 2017

Datum: 11-07-2017 | Door: Joop en Dorien

Rob...... zet 'm op !!! tot dinsdag in Elst !

sukses

Datum: 11-07-2017 | Door: Henny Verspeek

voor de mensen van Radio Ronalisa die meelopen, heeeeel veeeeel SUKSES ! Hopenlijk is het niet te warm om te lopen

Nieuw bericht

Fotogalerij: 4Daagse Nijmegen 2017

Loop jij mee? sta je langs de kant om aan te moedigen? stuur je leukste, gekste of gezelligste foto(s) 
naar: 
info@radioronalisa.nl wij plaatsen jou foto op deze pagina.

Wist u dat ?

Dank U

Datum: 24-07-2017 | Door: rob de witt

Leuke foto, die jongens ken ik ergens van hahaha maar iedereen bedankt volgend jaar zeker op naar nummer 3

Re:Dank U

Datum: 24-07-2017 | Door: Joop

Ik beloof.............. je zal me niet ontgaan, dus we houden eerder contact over waar"zijn we"Ja hahaha

Wist u dat......

Datum: 19-07-2017 | Door: Joop

NIJMEGEN - De tweede dag van de 101e Vierdaagse is begonnen. Vandaag de dag van Wijchen. 41.244 lopers mogen vandaag vertrekken, gisteren hebben 792 wandelaars de finish niet gehaald. Volg in dit liveblog de verrichtingen van de lopers en andere leuke feitjes van de dag.

NIJMEGEN - 39.719 wandelaars uit de hele wereld gaan vanochtend van start op de derde dag van de 101e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De dag van Groesbeek belooft een zware te worden.


NIJMEGEN - De laatste dag van de 101e Vierdaagse van Nijmegen start vrijdag met 38.717 lopers. Donderdag moesten 1002 wandelaars hun tocht staken, heeft de organisatie laten weten.
De hevige regen tijdens de eerste uren van de derde etappe van de Vierdaagse zorgde voor veel meer blaren dan gewoonlijk bij de lopers. Dat is een reden dat er dit jaar ruim honderd mensen meer uitvielen dan vorig jaar op de derde dag. De derde loopdag voert onder meer over de sterk dalende en stijgende Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

De laatste dag Vierdaagse startte met 38.717 lopers, 308 van hen wisten de eindstreep niet te halen. Daardoor is het nu duidelijk dat in totaal 38.409 mensen de Vierdaagse hebben uitgelopen.

Donderdag moesten 1.002 wandelaars hun tocht staken. Onder de deelnemers waarde donderdag een buikgriepvirus rond. Onderweg vielen lopers uit met buikklachten en misselijkheid. Op het militaire kamp Heumensoord belandden twintig militairen in een ziekenboeg.


De Vierdaagsefeesten in Nijmegen hebben nog nooit zoveel bezoekers getrokken als deze keer.

In totaal begaven zich de afgelopen week 1.525.000 bezoekers in het feestgedruis rond het wandelevenement, 20.000 meer dan vorig jaar, meldt de organisatie zaterdag.

De laatste dag, vrijdag, was ook meteen de drukste dag, met 260.000 feestgangers. De Vierdaagsefeesten begonnen een week geleden. De Vierdaagse zelf was van dinsdag tot en met vrijdag.

Van de Vierdaagsefeestgangers komt de helft uit Nijmegen. Gemiddeld gaven ze 44 euro per persoon uit. Bezoekers gaven de Vierdaagsefeesten gemiddeld een 8,5 en zeiden vrijwel allemaal tevreden of zeer tevreden te zijn over de sfeer.

Pffff Uitkijken dus

Datum: 19-07-2017 | Door: Joop

Vanaf woensdagmiddag (De dag van Wijchen) zware regen- en onweersbuien voorspeld.

Het KNMI waarschuwt dat de buien gepaard kunnen gaan met hagel, (zware) windstoten en veel regen in korte tijd.
Weerplaza meldt dat de meeste buien naar verwachting over de westelijke helft van het land zullen trekken, vooral in Zuid-en Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Friesland, al is dit bij dergelijke buien lastig te voorspellen.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd. In de nacht van woensdag op donderdag verlaten de buien het land.
Voor de verwachte onweersbuien zijn door het hele land temperaturen van rond of zelfs boven de 30 graden mogelijk, met windkracht 3 à 4 vanuit het zuidoosten en zuiden.
Na woensdag volgen enkele dagen met normaal zomerweer en temperaturen rond de 23 graden.

'Woensdag tropisch warm tijdens Nijmeegse Vierdaagse'

Datum: 17-07-2017 | Door: Radio Ronalisa


De deelnemers aan de 101e Nijmeegse Vierdaagse kunnen vanaf dinsdag rekenen op sterk wisselende weersomstandigheden. Woensdag worden tropische temperaturen, maar ook onweersbuien verwacht.
Dat meldt Weerplaza, dat spreekt van een goede vooruitzichten voor de eerste dag. Dinsdag verloopt vrij zonnig en droog, bij een temperatuur van ongeveer 25 graden. Weerplaza adviseert wandelaars zich die dag goed in te smeren.

Woensdag wordt verreweg de warmste dag van de week. Op de zogenoemde 'dag van Wijchen' wordt het ’s middags naar verwachting broeierig warm, waarop later in de middag en in de avond de kans op (fikse) onweersbuien toeneemt. Voor die tijd kan de tropische 30 graden worden bereikt.

De wandelaars kunnen de laatste twee dagen een aangenamere temperatuur verwachten. Het wordt donderdag en vrijdag ruim twintig graden, met vooral donderdag een kans op een enkele bui.

Wist u dat

Datum: 12-07-2017 | Door: Joop

NIJMEGEN – De optredens die O’G3ne zou geven tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen gaan niet door. Reden hiervoor is het overlijden van de moeder van de drie zangeressen. Dat meldt het management van de dames.

O’g3ne zou woensdagavond 19 juli optreden tijdens Matrixx Live aan de Kade tijdens de vierdaagsefeesten. Dit optreden is dus afgelast. Ook het optreden in de Molenstraat op donderdag 20 juli gaat niet door.

Isolde Vol-Malee, de moeder van Lisa, Amy en Shelley, had een zeldzame vorm van kanker en is het in het bijzijn van haar familie overleden. Isolde is slechts 47 jaar geworden.

Wist u dat

Datum: 08-07-2017 | Door: Radio Ronalisa

Het aantal verschillende nationaliteiten van de burgerdeelnemers 67 is:
Afghanistan, Australië, België, Bermuda, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Estland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Indonesië, Israël, Italië, Japan, Kazachstan, Kenia, Kosovo, Litouwen, Luxemburg, Malawi, Maleisië, Mexico, Nederland, Nepal, Nieuw-Zeeland, Niger, Nigeria, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Oost-Timor, Peru, Polen, Portugal, Roemenië,Rusland, Rwanda, San Marino, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Sri Lanka, Syrië, Thailand, Tsjechië, Turkije, Uruguay, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Het aantal verschillende nationaliteiten van de militaire deelnemers 25 is.
Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Liechtenstein
Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden en
Zwitserland

Persconferentie

Datum: 06-07-2017 | Door: Bron (Henk Baron)

5 juli 2017

Persconferentie a.s. Vierdaagse en Zomerfeesten

Woensdagmorgen werd in de raadszaal van het stadhuis te Nijmegen weer de jaarlijkse persconferentie, voorafgaande aan de Vierdaagse en de Zomerspelen gehouden. Dit jaar wordt de vierdaagse voor de 101ste keer gehouden en voor de Zomerfeesten wordt het de 48e uitgave. Er doen dit jaar 44600 wandelaars mee met 67 nationalitieten. Totaal lopen er 5200 militairen mee. Op de laatste dag van de Vierdaagse, vrijdag 21 juli, wordt een herinneringsbord t.g.v. het feit dat Prins Claus 50 jaar geleden de Vierdaagse uitliep, onthuld op de Sint Annastraat, die dan is omgedoopt tot Via Gladiola. Op dat moment passeren de wandelaars die plek, die op weg zijn naar de finish.

Rugzak

Datum: 05-07-2017 | Door: Nu.nl / ANP

In tegenstelling tot andere grote zomer- en muziekevenementen komt er tijdens de Nijmeegse Vierdaagse geen rugzakverbod.
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen ziet ook geen reden om obstakels te plaatsen op wegen naar de festiviteiten, zo zei hij woensdag. Zijn stad aan de Waal staat in de derde week van juli in het teken van de 101e Vierdaagse en de 48e Vierdaagsefeesten
Volgens Bruls is het onmogelijk een rugzakverbod te handhaven aangezien er een kleine twee miljoen wandelaars en bezoekers naar Nijmegen komen.

"Onze beste voorbereiding tegen terrorisme is het werk van de nationale veiligheidsdiensten. Een rugzakverbod in zo'n mensenmassa is schijnveiligheid. En je kan niet alles voorkomen."
De Vierdaagse en de feesten gelden in de hele wereld als een voorbeeld voor de organisatie van een massa-evenement. Functionarissen uit tal van wereldsteden komen in Nijmegen kijken hoe de veiligheid en het toezicht zijn geregeld.

Door: ANP

Route van de 1e wandeldag omgedraaid

Datum: 24-06-2017 | Door: Klaassen

Doorkomsttijden

Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE heeft over het omdraaien van de route op de Dag van Elst contact gehad met de betrokken gemeenten: Nijmegen, Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem. Voor wat betreft de gemeente Overbetuwe is de omdraaiing even wennen vanwege de passage door Oosterhout die in de nieuwe routeplannen nu helemaal aan het begin van de dag gaat plaatsvinden. De eerste wandelaars zullen nu ongeveer drie kwartier eerder in Elst aankomen. Daar staat tegenover dat door deze opzet het einde van de stoet wandelaars met een uur zal worden verlengd. Langer feest dus in de kern van Elst. Voor wat betreft de gemeente Lingewaard passeren de wandelaars op een later tijdstip dan gebruikelijk.

1 | 2 >>

Nieuw bericht