Afgelopen maand heeft u gekozen voor de Stemmingmakers

 

Biografie

 
 
De Stemmingmakers zijn begonnen in 1992 nadat Martin Sterken, de zanger en toetsenist van de band, had opgetreden in het TV-programma Tineke, destijds nog bij RTL-Veronique. Martin speelde als klein jongetje al op braderien en menigeen kent hem nog als het jongetje met het petje dat midden in het centrum van Assen met een keyboard stond te spelen met veel publiek om zich heen. Martin had de smaak te pakken en dat zoiets aanstekelijk kan werken, kun je zien aan het feit dat zijn broers Geert Sterken en Jan Sterken zich al snel bij hun kleine broertje aansloten om samen een band te vormen.

In 1994 kwam eerste CD-album (de jaren die nog komen) uit van de Stemmingmakers. Dit album werd uitgebracht bij Ivory Tower Records te Bornerbroek en hierop was al enigszins de sound te horen van deze band, maar de stemmingmakers waren nog steeds in ontwikkeling. In 1995 kwam het tweede album(Adieu, mijn oude kapitein) uit en omdat de 2 albums goed verkochten werd besloten om in 1997 nog een album(een kwestie van dagen) op de markt te brengen.
In de eigen studio heeft Martin Sterken de 3 daarop volgende albums opgenomen. De CD’s: “Oh Maria” (2000), Te mooi om waar te zijn (2001) en “Op een eiland met jou” (2003) werden goed opgepakt bij de fans en de radiostations.

Na een anderhalf jaar gestopt te zijn is de band januari 2006 weer opgestart. De bezetting is wel enigszins veranderd. Martin en Geert hebben als hart van de band een nieuwe gitarist Jan de Vrieze binnengehaald. Jan de Vrieze speelde eerder in Woody Wiss en Black Lake. In 2006 zijn van bovengenoemde albums 2 dubbelcd’s uitgebracht, met daarop 'het beste van' en verschillende nummers die nog nooit uitgebracht zijn op de Stemmingmakers Albums.


 
 

 

Enquête

Maak hier uw keuze op de artiest van de maand augustus

Die Amigos (13)
45%

Die Cappuccinos (7)
24%

Die Calimeros (9)
31%

Totaal stemmen: 29

Deze poll loopt tot 31 augustus 2020

Mijn keus voor de maand september is: