Vorige maand heeft u gekozen voor

Gino Graus

 
 

 

Biografie Gino Graus

Gino Graus begon al vroeg met het entertainen bij feestjes. Bij deze feestjes liep Gino altijd voorop in de polonaise, maar nog liever veroverde hij de microfoon om te zingen. Een eigen single liet daarom ook niet lang op zich wachten. Op 6 maart 2010 verscheen het nummer ‘Een Vriend’. Dat jaar won hij ook ‘Typisch Talent’ een talentenjacht in zijn woonplaats Den Bosch. Als winnaar mocht hij samen met een aantal grote namen optreden waaronder Marianne Weber, Sieneke, en Django Wagner. Voor Gino, toen net 10 jaar oud, een hele ervaring.

Deelname Bloed, Zweet & Tranen

In 2015 doet Gino mee aan het Tv-programma Bloed, Zweet & Tranen, waar hij veel ervaring opdoet en zich ook aan een groter publiek kan presenteren. Inmiddels is de muziekstijl van Gino veranderd naar een sound die meer aansluit bij zijn leeftijd. Dat is ook duidelijk te horen op zijn nummers "Leef de dag”", Hey Schat” en “Vogelvrij” die opnieuw werden geproduceerd door In 2017 verschenen verder zijn singles “Ga je mee” en het aanstekelijke “Ik wil je Kussen” die op zijn 18e verjaardag uitkwam. Deze laatste single is vaak gedraaid op de diverse radio zenders en wordt nog dagelijks gestreamd op portals als Spotify en HitsNL. Beide nummers werden geproduceerd door Mario Veltman.

Topper gezocht

Ook bij het SBS Tv-programma ‘Topper gezocht’ (april 2018) laat Gino zien en horen dat hij absoluut een topper is en na zijn spetterende optreden krijgt hij dan ook mooie commentaren van de juryleden. Stilzitten is er niet bij voor Gino en daarom heeft hij naast het zingen ook  een opleiding gevolgd voor muziekproducer waardoor hij nu ook de technische kant van het artiest zijn onder de knie heeft en dus nog meer betrokken kan zijn bij de productie van zijn nummers. Dat was ook het geval bij zijn single “Ik wil liever vrij zijn” die op juni 2018 uitkwam. Een gezellig zomers nummer dat werd geschreven door niemand minder dan Emile Hartkamp. In het voorjaar van 2019 verscheen zijn single “Ik wil met je dansen” een nummer dat werd geschreven door Edwin van Hoevelaak. Inmiddels is Gino al 10 jaar bezig in de muziek en heeft in die periode veel mooie momenten meegemaakt, zoals zijn wekelijkse optredens in zowel kleine als grote gelegenheden waarbij die in een uitverkocht Gelredome en op Dutch Valley voor hem extra speciaal waren.

Zijn 10-jarig jubileum heeft hij groots gevierd op 18 mei 2019 met Gino’s Muziekfeest waarbij diverse gastartiesten waaronder Django Wagner en Wesly Bronkhorst kwamen optreden. Op 12 augustus 2019 verscheen de single “Verslaafd aan jou” waarbij Gino naast de tekst ook de muziek voor zijn rekening nam. 21 Februari 2020 kwam “Feest” uit waarmee Gino een gezellige feestplaat aan zijn repertoire heeft toegevoegd. Zijn single “Dolores” is een bewerking van de grote zomerhit van Rita Hovink en kwam uit op 5 juni 2020. Begin 2021 tekent Gino Graus een contract bij NRGY Music, de eerste single die daar uitkomt is "Ik Zing Voor Jou Een Lied"

(bron: Artiestboeken.nl)

 

Enquête

Breng hier uw stem uit voor de "vergeten" artiest voor de maand juni

Frank Boeijen (2)
17%

Rob de Nijs (6)
50%

André van Duin (4)
33%

Totaal stemmen: 12